Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes és érdekes

Értékes és érdekes Kultúra

A Kiss Béla egykori rajztanár, képzőművész emlékét ápoló és a nevét viselő ikebanakör, valamint a Kónya Ádám Művelődési Ház szombaton műhelymunkával egybekötött virágrendezési művészeti napot szervezett a sepsiszentgyörgyi 1956-os emlékparkban.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhelyen immár második alkalommal sorra kerülő eseményről kérésünkre annak ötletgazdája és mozgatórugója, dr. Hubbes László Attila körvezető árult el részleteket.

Az ikebana, vagyis a japán virágrendezési művészet műhelytitkaiba beavató és a létrejött csodákat bemutató rendezvényre a hagyományoknak megfelelően évente két alkalommal, tavasszal (május) és ősszel (szeptember) szeretnének sort keríteni. Folyamatos ismétlésével az érdeklődés felkeltésére és a kör új tagokkal való bővülésére számítanak.

Az első ikebanakiállítás éppen 50 esztendeje valósult meg Sepsiszentgyörgyön és gyönyörködtette a látogatókat Kiss Béla jóvoltából. Így nem véletlen, hogy a májusi eseményt Hubbes szerint „a város kulturális életébe értékes és érdekes színfoltot bevivő” rajztanár emlékének szentelik.

A szombaton megszületett ötven virágkölteményt másnap kiállították a művelődési intézmény nagytermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük