Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint gépésztalálkozó

Több mint gépésztalálkozó Kultúra

Ha szeptember harmadik szombatja, akkor Csernátoni BuRRogtató, és idén immár a tizedik gépésztalálkozóját szervezi a Haszmann Pál Múzeum.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény a köréje szervezett kulturális programmal több mint gépésztalálkozó, egyúttal olyan alkalom is, ahol találkozhatnak különböző korosztályok, mesélhetnek egymásnak, ahol az idősebb korosztály átadhatja a régi emberek tudását a most felnövő nemzedéknek.

A szeptember 17-i, szombati rendezvény 13 órakor a veterán traktorok, gépek indításával kezdődik, amikor is burrogó, pöfögő gépek tesznek egy tiszteletkört a falu központjában. Idei újdonság, hogy mindezt fúvószenekari felvezetéssel teszik.

A délután során a cséplésbemutatón és a múzeum működő stabil motrainak beindításán, bemutatásán túl az érdeklődők meghallgathatják a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar műsorát, megnézhetik a kézdiszentkereszti Tisztás néptáncegyüttes előadását, melyen közreműködnek a csernátoni Szakajtó néptánccsoport legkisebb táncosai is, majd a délutánt István Ildikónak és barátainak a népzenekoncertje zárja. Közben lesz tombolasorsolás értékes nyereményekkel, és megtekinthetik Boros László makettkiállítását is a múzeum gyűjteményei, kiállításai mellett az érdeklődők. A BuRRogtató köré felépített családos programok része volt mindig a kézműveskedés, olyan alkotófolyamatok kipróbálása, amelyek erősítik az ember lelkét. A már megszokott műhelyek mellett, ahol kipróbálható a bútorfestés, nemezelés, csuhézás, idén Jánosi Ágnessel pártát és virágos fejdíszt is lehet készíteni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük