Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elmentek világot látni

Elmentek világot látni Kultúra

A mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvósegyesület szeptember 2–11. között magyarországi turnén vett részt, mely során összesen 11 települést jártak be. Ezek közül hat helyen zenéltek a fiatalok, néhol többször is.

Hirdetés
Hirdetés

A 30 tagot számláló ifjúsági zenekar heti rendszerességgel gyakorol, és a helyi, valamint környékbeli eseményeken rendre megmutatják szépen fejlődő tudásukat, gyarapodó repertoárjukat. Idén a zenekar Demeter Norbert karnagy vezetésével tíznapos körutat szervezett magának, mely többnek bizonyult, mint egy kirándulás, hiszen nemcsak világot láttak, hanem számos helyszínen megcsillogtatták zenei tudásukat is.

Elsőként Sátoraljaújhelyen adtak koncertet a Zemplén Kalandparkban szórakozóknak, majd Mikóházán egy számukra szervezett eseményen léphettek fel. Ezt követően Gönyű irányába vették az utat, ahol újabb lelkes közönség előtt mutatták be egyórás repertoárjukat. A balatoni pihenőnap után Geresdlakon ragadtak újra hangszert, majd az utolsó megálló Ballószögön volt, ahol több napot töltöttek, és a Ballószögi Szüreti Napokon zenéltek.

A zenekar feltöltődve, élményekkel és tapasztalattal gazdagodva tért haza vasárnap este a 10 napos útról, – adta hírül Demeter Norbert karnagy, megígérve, hogy nem tétlenkednek sokat, folytatják a próbáikat, mert még sok tervük van erre az évre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük