Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Születésnapi tárlat

Születésnapi tárlat Kultúra

A szélsőséges időjárás okozta nehézségek miatt kissé megkésve ugyan, de mégis csak a 80. születésnapjához igazítva nyílt meg Miklóssy Mária (1940. június 19.) festőművész, grafikus egyéni kiállítása szerda délután a sepsiszentgyörgyi Lábasház alagsori kiállítóterében.

Hirdetés
Hirdetés

A Szatmár megyei Alsóhomoródon született Mikóssy Mária megérdemli, hogy az életében bekövetkezett kerek évforduló kapcsán ismét megmutathassa alkotásait Sepsiszentgyörgy műkedvelő közönségének, hiszen 1971 óta a városban él és tevékenykedik. Művészként és a hivatása iránt elkötelezett tanárként egyaránt. Ez alkalomból közszemlére helyezett művei méltatására a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó, de az idő múlásával megszokottá váló módon, a műemléképület előtti téren került sor.

A feladat Deák Ferenc Loránd kézdivásárhelyi magyartanárra, művészeti íróra hárult, aki szerint ez kísérleti kiállítás, amelyen nem ikonikus festményeket, hanem két arckép között a nézőből időtlenséget előhívó ciklusok láthatók. Az eseményt Páll Lajos (1938–2012) korondi költő, festőművész Ferencz Csaba által gitárkísérettel előadott versei tették hangulatossá. A tárlat július 31-ig látogatható.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük