Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szónokversenyt hirdettek

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa, partnerségben a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel szónokversenyt hirdet középiskolás diákok számára, amelynek célja az összetett nyelvhasználat színvonalának emelése, a magyar kultúra és közösségük iránt érzett szeretet és felelősségtudat megerősítése.

„A Magyar Kultúra Napja a jelenlegi járványhelyzet ellenére is közös ünnepünk.

A körülmények egyértelműen az online térbe irányítanak, abban pedig elsősorban a fiatalabb nemzedék mozog otthonosan. Kíváncsiak vagyunk ezért a mai fiatalok gondolataira, nemcsak a magyar nép zivataros századairól, de arról is, hogy balsorsként és/vagy víg esztendőként látják mindannyiunk közös jelenét, jövőjét, illetve a maguk és a magyar kultúra helyét, viszonyát a mai világban” – áll a szervezők felhívásában.

Hirdetés
Hirdetés

Követelmények/részvételi feltételek:

– maximum 5 perc terjedelmű, előre elkészített, videóra vett, memorizált beszéd;

– a beszédeket legkésőbb 2021. január 14-ig várják a cult­co­vas­na­@gmail.com e-mail-címre, óriásfájlküldővel (wetransfer.com, myairbridge.com);

– a versenyre két kategóriában lehet jelentkezni: 9–10. és 11–12. osztályok;

– kizárólag Kovászna me­gyei/me­gyében tanuló diákok jelentkezhetnek;

– a szónoklat szerzője és előadója lehet két különböző személy is;

– részvételi díj, valamint tartalmi megkötés nincs.

A szakmai zsűri tagjai: Deák Magdolna, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző igazgatója, magyar szakos tanár, Kőmíves Noémi magyar szakos tanfelügyelő és Szőts Papp Zsuzsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ szakelőadója, ötletgazda.

Az első három helyezettet könyvvásárlási utalvánnyal díjazzák, 1000, 700 ás 500 lej értékben. A nyertes szónoklatok január 22-én, a Magyar Kultúra Napján egy gálaműsor keretén mutatják be. Amennyiben a járványhelyzet ellehetetleníti ennek megszervezését, a szónoklatokat a Kovászna Megyei Művelődési Központ Facebook-oldalán vetítik le.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük