Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közeleg a szeretet ünnepe

Közeleg a szeretet ünnepe Kultúra

Vasárnap este meggyúlt a második gyertya is azon az adventi koszorún, melyet Barót polgármesteri hivatala állíttatott a Diákdombon, azért, hogy az ünnepvárást közösségi élménnyé tegyék, ahogy az egyébként az elmúlt években is történt.

A meghirdetett időpontban, a járványmegelőző intézkedéseket betartva, meglehetősen sokan gyülekeztek a patinás múltú helyszín környékén: a második gyertyagyújtáshoz a rövid ünnepi műsort az unitárius egyház szolgáltatta, körükből Szabó Előd ürmösi, valamint Palkó Zalán Koppány felsőrákosi unitárius lelkészek szóltak az egybegyűltekhez, kiemelve az adventi időszak fontosságát, hangsúlyozva a béke és szeretet jelentőségét, melyeket örök adventi értékekként, felekezettől függetlenül mindannyian mindenkor hordoznunk kellene.

Hirdetés
Hirdetés

Benedek-Huszár János polgármester is köszöntötte a jelenlevőket, rövid beszédében egymás elfogadásának, belső korlátaink lebontásának fontos szerepét domborította ki, majd elszavalta Ady Endre Az Úr érkezése című versét. Az eseményen Pácsi Árpád és Fazakas Andrea ürmösi diákok dalokat adtak elő, és Demeter Ágnes unitárius teológiai hallgató meghitt gondolatait tolmácsolta a közösségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük