Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szívből énekelnek

Szívből énekelnek Kultúra

Pénteken a kovásznai belvárosi református templomban, a Pastorala Kulturális Egyesület szervezésében megtartották a háromszéki kamarakórusok 14. seregszemléjét.

Az ünnepségen részt vett a Pro Musica és a Cantus Firmus Sepsiszentgyörgyről, a Cantus Kézdivásárhelyről, valamint a pákéi református dalkör és a helyi Pastorala kamarakórus. Balogh Zoltán kovásznai református lelkipásztor igehirdetése után Vén Erzsébet, a Pastorala Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében a kórustalálkozó fontosságát emelte ki, hogy a jelenlevők elsősorban nem a közönség előtti szereplésért énekelnek, hanem tiszta szívből jön ez a késztetés, és ezt a feltörő örömet osztják meg a hallgatókkal is.

A kórusok fellépését követően a résztvevők emléklapot kaptak, majd a pákéi művelődési házban, közös vacsorával zárták a napot. Vén Erzsébettől megtudtuk, a Szántó Kinga vezette Pastorala kamarakórus 30 tagot számlál, heti két alkalommal próbálnak, állandó szereplői a város különböző ünnepeinek.

A szervezők köszönik a barátosi önkormányzatnak, a Bertis és Diószegi cégeknek a támogatást, illetve a belvárosi gyülekezetnek a templomi helyszín biztosítását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük