Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szent György-napi ajánló

Szent György-napi ajánló Kultúra

Két világhírű művész, Artur Kaganovskiy hegedűművész és Césár Álvarez karmester lép fel a 29. Szent György Napok második napján, április 24-én 20 órától a Krisztus király templomban.

Hirdetés
Hirdetés

A résztvevők számának korlátozása miatt a Sepsi Arénába „költöztetett” nyitókoncert helyett (amikor a szervezés elkezdődött a befogadóképesség alig 30%-a volt a megengedett) egy igazán magas szintű produkcióval „vigasztalódhat” a hosszú évek óta a megnyitónak helyet adó helyszín.

 A Nyolc évszak egy világ (8 Seasons 1 World) című, Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla zeneszerzők műveire épülő szimfonikus koncerten a zenekedvelők ismét hallhatják Artur Kaganovskiyt (képünkön), az erőteljes és gazdag hegedűhangjáról, virtuóz technikájáról, és kivételes zeneiségéről ismert orosz származású amerikai hegedűművészt, aki híres zenekarok szólistájaként lépett már fel szerte a világban.

Vasárnap este nem mással, mint Césár Álvarezzel ad közös koncertet, aki egyike a világ legkiemelkedőbb karmestereinek, és aki egy-egy évtizeden keresztül az oroszországi Tomszk Filharmónia, valamint a spanyolországi Murcia város Állami Zenekarának első karmestere volt, állandó vendége a világ legfontosabb koncerttermeinek. A hangversenyen közreműködik a Nagyvárad, Arad, Kolozsvár és Marosvásárhely legjobb zenészeiből álló Kaganovskiy Virtuózok Zenekar.

Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér 1.) csütörtökön 8-tól 17, pénteken 8-tól 15 óráig, vagy online az eventim.ro oldalon lehet vásárolni. A teljes árú jegy 40, a kedvezményes árú 20 lejbe kerül.

Fotó: www.arturkaganovskiy.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük