Felhívás!

Szárnyalt a dal

Szárnyalt a dal Kultúra

Ritkán fordul elő, hogy egy előadás alkalmából a fellépők és közönség lélektükrei egyaránt az érzelmek igazgyöngyeitől csillogjanak. A sepsiszentgyörgyi Vox Humana kamarakórus és vendégei rendkívüli hangversenyén viszont ez megtörtént, hiszen egyik térfélen sem akadt olyan személy, aki a szeme sarkában el ne morzsolt volna egy-egy odatévedt könnycseppet. 

Szombat este nagyszabású koncerttel ünnepelte fennállásának 45. esztendejét, a Vox Humana, melynek hírére megtelt zenerajongókkal az eseménynek otthont adó megyeszékhelyi Krisztus király templom. A szépszámú közönséget, valamint szereplőket köszöntő dr. Péter Sándor nyugalmazott tanár meleg szavakkal idézte fel az 1972-ben létrejött kórus eddig megtett göröngyös, de elismerésekkel szegélyezett hosszú útját. Ezt követően csendültek fel és szárnyaltak a megszentelt térben a dalok.

Elsőként a szintén sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus lépett fel, Sipos Zoltán karnagy vezényletével, őket a Fórika Balázs karnagy vezette kézdivásárhelyi Cantus kamarakórus váltotta fel, majd Zongor Attila karnagy Stella kamarakórusa következett Budapestről, végül pedig a Szilágyi Zsolt Herbert által dirigált Vox Humana kamarakórus örvendeztette meg előadásával a nagyérdeműt. Őket az estélyen betegen is jelen lévő és ünnepi gondolatait megfogalmazó Szilágyi Zsolt karnagy irányította negyven esztendőn keresztül, a hirtelen rátört kór azonban kiütötte kezéből a karmesteri pálcát, melyet fia emelt újból a magasba.

A hangulatot Sebestyén Lázár Enikő gyönyörű hangja, Kertész Róbert beatbox kísérete, valamint Salamon Olivér, Ticusan János és Vitályos Lehel játéka tette még varázslatosabbá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.