Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bod Péter-napok és gólyahét

Bod Péter-napok és gólyahét Kultúra

A kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben eseményekben gazdag Iskola másként-hét zajlik, amelynek keretében a Bod Péter-napok mellett gólyahetet és szónokversenyt is rendeznek.

Tegnap a (kétnaposra tervezett) Bod Péter-napok rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóján Len Csaba intézményvezető hangsúlyozta, „a mai napnak különleges fényt kölcsönöz az a tény is, hogy iskolánk névadójára, a 18. századi magyar szellemi – kulturális élet egyik legkiemelkedőbb alakjára, Bod Péterre emlékezünk”. A folytatásban Beder Imre lelkész beszélt a reformáció 500. évfordulójának jelentőségéről, majd két rajzkiállítást is bemutattak, amelyre a diákok Bod Péter Szent Hilarius c. munkája, valamint a reformáció 500. évfordulója témákban készültek Nagyoláh Ágnes rajz- és Fülöp László történelemtanárok irányításával. A Bod Péter-napok keretében ma a csernátoni Haszmann Pál-, majd a megyeszékhelyi Székely Nemzeti Múzeumba látogatnak el.

A továbbiakban meghirdették az Első a jellem című, a Bod Péteres értékrend alapját megerősítő programot, majd a kilencedikesek számára megkezdődött a beavatás hete, amelyet a hétvégi gólyabál koronáz meg. Emellett csütörtökön és pénteken a 18. erdélyi Kossuth-szónokversenyt rendezik meg a céhes városbeli tanintézményben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük