Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sajátos teremtéselmélet

Sajátos teremtéselmélet Kultúra

A kézdivásárhelyi Macskakő diákokból álló színjátszó csapata nemrég adta Teremtés elmélet című legfrissebb darabját, viszont nemcsak az előadás minősült nóvumnak.

A társulat újdonsült vezetője, Daczó Zádor (rendező) tájékoztatta a vártnál nagyobb számban megjelent közönséget, hogy a csoporton belül is változások történtek. A tanév elején meghirdetett felvételin sok új arc bukkant fel, akik tehetségüket bizonyítva mára már diákszínésznek vallhatják magukat. Ők meg a társulat oszlopos tagjai már egységet alkotnak, amit a publikumnak is bizonyítottak.
A stúdióelőadás, ahogyan a darab címe is mutatja, a teremtés egy sajátos elméletét járja közül. Látványvilága egyedi. Az árnyjáték, a zenei aláfestés, a vetítés, az irónia, a humor és a nem is annyira mögöttesen megbúvó társadalomkritika érzéstömkelege folyamatosan bombázza a színdarab nézőit. Egységes következtetések levonása mellett a nagyérdeműnek lehetősége van egyéni nézőpontok kialakítására is. Mind téma, mind megjelenítés szintjén összetett játékról beszélünk.
A színjátékot vastapssal díjazta a nézőközönség, és bár nem hangzott el, hogy mikor, de közhírré tesszük az ígéretet, hogy ismétlésre kerül. Akkor viszont érdemes lesz megnézni azoknak, akik lemaradtak.

Gondos Borbála

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük