Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jól vették az akadályokat

Jól vették az akadályokat Sport

Magyarország idei első Spartan-versenyének Nagykanizsa adott otthont múlt szombaton, a Nagykanizsa Spartan Sprint nevet viselő erőpróbán több mint hétezren álltak rajthoz. Kézdivásárhelyről többen is próbára tették állóképességüket a mintegy 8 kilométeres sprinten, mindannyian fantasztikus élményekkel gazdagodtak.

 

A kézdivásárhelyi Functional Fitness csapata hagyományos résztvevője a környékbeli Spartan-futamoknak, a kézdi spártaiaknak idén nem ez volt az első ilyen megmérettetésük, korábban Lengyelországban versenyeztek.

A csapat két tagja, Szigyártó Katalin és Szigyártó László a hat órán át tartó Hurricane Heat nevű kőkemény erőpróbán indult, ami lényegében a katonai kiképzéshez hasonló, egy mindenkiért, mindenki egyért-elven alapuló feladatsor es parancsvégrehajtás. Mindketten sikeresen teljesítették az embert próbáló futamot.

A Functional Fitness nagyobbik része a Sprint-futamban indult. Az Amerikából származó terep- és akadályfutó-verseny 8 kilométeres távján 25 akadályt kellett leküzdeniük a résztvevőknek. Többek között sárban csúsztak, falra, esetleg kötélre másztak, és még farönköket is cipeltek a modernkori spártaiak.

– Maga a táv nem volt hosszú, de már a startnál nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy egy nagyon gyors, tempós versenyről van szó, ahol egy hiba is sokba kerülhet. Így is lett, a mezőny nagyon szoros volt, pár másodperces különbségek döntöttek a végeredményről. Elégedett vagyok csapatunk teljesítményével, de még vannak tökéletesíthető feladatsorok. Jelenleg gőzerővel készülünk az első romániai Spartan Race-re, amelyet augusztusban Brassópojánán szerveznek meg – összegzett lapunknak Katona Csaba csapatvezető, személyi edző, aki gratulált minden csapattagnak, és sikeres versenyszezont kívánt nekik.

A Functional Fitness eredményei a Nagykanizsa Sprinten: női elit kategória: 6. hely Haraly Mária (1:06:10), 34. Opra Zsuzsanna (1:33:45); férfi elit: 155. Ferencz Loránd (1:26:29). Férfi 25–29 év közötti korcsoport: 1. Katona Csaba (0:49:34), 30–39 év közöttiek: 107. Czifra József (1:26:09). Férfi nyílt verseny: 1960. Rancz Zsolt (1:42:31).

A szintén kézdivásárhelyi Old Mickey’s Barbell Club színeit ketten képviselték a sprinten, mindketten a női 30–39 év közötti korcsoportban versenyeztek. Szász Imola az előkelő hatodik (01:13:02), Mucsi Enikő pedig a 25. helyen (01:35:21) végzett kategóriájában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük