Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kicsik nagy hanggal

Kicsik nagy hanggal Kultúra

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a kisiskolás népdalcsoportok találkozóját hétfőn, a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. A Füleki Katalin és Gábor Judit pedagógusok által megálmodott eseményen tizenhárom felsőháromszéki népdalcsoport vett részt.

A találkozó ötlete egy mozgás- és zenetovábbképzőn fogalmazódott meg, amelyen mintegy hetven tanító vett részt. Úgy döntöttek, hagyományörökítés céljával, saját településeik kisiskolásait tömörítő népdalcsoportokat hoznak létre. A találkozó idei, első kiadásán 132 gyermek vett rész főként Kézdivásárhelyről és a környékbeli településekről, de erdővidéki, nagyajtai és gyimesbükki csoportok is tiszteletüket tették. Az esemény a tanítók népdalcsoportjának előadásával kezdődött, majd sorrendben követte egymást a tizenhárom alsótagozatos csoport egy-egy népdalcsokor eléneklésével.
Füleki Katalin szervező, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója elmondta, céljuk megismertetni a gyerekekkel népdalkincsünket, megszerettetni népviseletünket, ezek értékeit. Úgy véli, a találkozó nagyon jó alkalom az ismerkedésre, barátkozásra, illetve a szabadidő értékes eltöltésére.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük