Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Román festők a Bástyában

Román festők a Bástyában Kultúra

Hatodik alkalommal is neves művészvendégek voltak jelen a bredéti, pontosabban predeluți alkotótáborban, mely Petre Străchinaru, az Árkosi Kulturális Központ volt igazgatója magánkezdeményezésére jött létre. Ez alkalommal nyolc festő és egy szobrász állította ki az ott született műveket a sepsiszentgyörgyi Bástya-házban.

Neves és elismert román művészek alkottak és pihentek augusztus 20-ától kezdve egy héten át Predeluțon: Eugen Mircea, Florin Morun, Grigore Carată, Teodor Vișan, Gabriel Baban, Codrin Mircea, Vasile Ostahi és Ilie Leu festők – utóbbiak a Pruton túlról –, valamint Emil Gentimir szobrász. Az Árkosi Kulturális Központban szerda este az ottani termésből megnyílt kiállítás nagyon nyáriasra sikeredett, hiszen többnyire a helyszín, illetve a környék nyújtotta a tájképekhez az inspirációt, de emlékek is képi formát nyertek a vásznon. Ugyanakkor sokféle stílus és iskola képviseltette magát, többek között Corneliu Baba és Dan Hatmanu tanítványai is jelen voltak.

Hirdetés
Hirdetés

Kopacz Attila, a kulturális központ jelenlegi igazgatója a megnyitón elmondta, jó befektetés ma a kortárs román festők műveit megvásárolni, hiszen értékük folyamatosan emelkedik, a kötvényeknél, részvényeknél jobb hozamot hoznak. Gyönyörködéshez, vásárláshoz egy hét áll az érdeklődők rendelkezésér

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük