Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres családi nap

Sikeres családi nap Kultúra

Több mint 200 érdeklődője volt a szombaton megtartott Szent István Családi Napnak, melyet a kovásznai római katolikus egyházközösség hozott tető alá a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete és a 109. Havadtőy Sándor Cserkészcsapat közreműködésével.

A harmadik alkalommal megrendezett eseményre főként Kovászna városból érkeztek szülők és gyermekeik, de azért akadt jócskán érdeklődő a szomszédos településekről is. A rendezvény Komáromi Mária hétgyermekes édesanya A család mint hivatás című előadásával rajtolt, amit a családokért elmondott közös imával zártak. Az esemény a templomkertben folytatódott, ahol a nagycsaládosok egyesülete és a cserkészcsapat önkéntesei tartottak gyerekfoglalkozást a vendégeknek. A kicsik szüleikkel együtt vetélkedhettek, játszhattak, ezáltal is erősítve a család kötelékét.

Hirdetés
Hirdetés

Kérdésünkre dr. Fülöp Csaba, a Tündérvár Egyesület elnöke elmondta: szükségesnek tartják az ilyen rendezvények szervezését, mert közelebb hozzák egymáshoz a családokat. Péter Arthur helyi plébános abban látja a családi napok fontosságát, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül lehetőséget biztosítanak az effajta közösségi élményre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük