Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RocketCamp a Diákok Évében

RocketCamp a Diákok Évében Kultúra

A tematikus Diákok éve égisze alatt augusztus 19–23. között Benedekmezőn RocketCamp – az önkéntestábor! elnevezéssel nyári diáktábor zajlott középiskolás és frissen végzett fiatalokkal.

A táborban többségükben azok a diákok vettek részt, akik az elmúlt években sepsiszentgyörgyi rendezvényeken önkénteskedtek, például a Szent György Napokon, a Székely Vágtán, a pulzArt kortárs művészeti fesztiválon vagy az őszi vásáron, de akadtak olyanok is, akik korábban még nem, de az elkövetkezőkben örömmel kipróbálnák magukat a rendezvényszervezés terén.

Hétfőn André Ferenc költő slam poetry, valamint Vetró Barnabás vizuális művész képzőművészeti műhelymunkája keretében bontakoztak ki az ifjú tehetségek. Kedden a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ kalauzolásával túrával indították a napot, majd Kolumbán Laura aromaterapeuta műhelymunkája során gyógynövényekkel ismerkedtek, és mindenkinek lehetősége volt kikeverni saját gyógyteáját. Délután a Sasíjász Hagyományőrző Egyesület lovasíjász-bemutatója kápráztatta el a közönséget, ezt követően pedig a táborlakók is kipróbálhatták magukat az íjászkodás és a lovaglás területén.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus mutatta be a csernátoni múzeumot, a köré szervezett tevékenységeket, külön ismertetve két népi mesterséget, amelyet meg is lehet tanulni az intézményben. Ezt követően a Guzsalyas Alapítvány segítségével nemezeltek és agyagoztak a diákok, majd Kocsis Hunor és Kocsis Lilla vezetésével néptánc-oktatás zajlott, az itt tanultakat pedig az esti táncházban alkalmazhatták a táborlakók.

Csütörtökön párhuzamosan három témakörben is zajlottak work­shopok, a diákok újságírással, rádiózással, tévézéssel és filmforgatással ismerkedtek. A műhelymunkákat Farcádi Botond, a Háromszék napilap főszerkesztője, Máthé Kincső rádiós műsorvezető, illetve Vörös T. Balázs vizuális antropológus vezették. Pénteken a Vocalcycle kisautó-restauráló workshopja mellett a fiatalok a buborékfoci területén mérték össze ügyességüket, valamint egyensúlyérzéküket polírozták a slackline kötélen. Az utolsó nap pompás betetőzése volt az esti tüzes-zenés előadás, majd az azt követő, éjszakába nyúló silent diszkó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük