Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remélik, sokan fognak olvasni

Zajlik a Bookmegállók projekt megvalósítása Szentgyörgyön, a könyveket már gyűjtik, a könyvespolcok pedig készülnek. Az ötletgazda fiatalok remélik, tervük valóra válik, és egyre többen olvasnak majd a buszmegállókban, ahelyett, hogy a telefont nyomkodnák.

Hirdetés
Hirdetés

A Diákok Éve programsorozat részeként találták ki helyi diákok, hogy bookstációkat helyeznek el Sepsiszentgyörgy főterén, illetve a különböző buszmegállókban, ezekről a szabad polcokról pedig bárki elvehet egy könyvet, kiolvashatja, esetleg kicserélheti egy másikra. Csenteri Anna Luca és Incze Péter, a Székely Mikó Kollégium növendékei úgy vélik, sikeres lesz a kezdeményezés, mert ritka az az ember, aki ne venne el egy könyvet, ha az ingyen van, és várakozás közben olvasható.

Mint mondták, nem félnek attól, hogy érintetlenek maradnak a szabadban lévő könyvespolcok, és remélik, attól sem kell tartani, hogy esetleg „elemelik” az összes könyvet. Meglátásuk szerint leginkább kortárs irodalmat keresnek a fiatalok, de a klasszikus regényektől sem riadnak vissza, szívesen olvassák például a Zabhegyezőt, amely kora nagy regénye volt, de ma is aktuális. A kiadványokat, könyveket december közepéig gyűjtik, nem határozták meg sem a műfajt, sem nyelvet, így akár román vagy angol köteteket is fogadnak.

A fiataloknak más, olvasást népszerűsítő tervük is van a jövőre nézve. A Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti parkban alakítanának ki egy Chill The Book Out nevű helyet, ahol szintén kölcsönvehető könyvek lennének, és nyugodt környezetben olvashatják ezeket az érdeklődők. A Bookmegálló standjai december közepére készülnek el, addig gyűjtik a könyveket helyi kultúrkocsmákban, iskolákban, templomokban, illetve a városimázs-irodában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük