Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken ünnepelnek

Egy évtizede annak, hogy a Táncoló Udvartér felnőttekből álló amatőr néptáncos közössége megalakult, azóta pedig fontos céljai közé tartozik a kézdivásárhelyi táncház újjáélesztése, a néptánc-múlt művelése. A közösség pénteken 19 órától ünnepli fennállásának 10. évfordulóját Kézdivásárhelyen, a Borudvarban.

Az elmúlt tíz év alatt a csoport több tájegység hagyományos táncát elsajátította, terjesztve ezt számos táborban, fesztiválon, tánctalálkozón, amelyeken képviselte a céhes várost. Ennek ellenére mégis a legfontosabb érdeme abban rejlik, hogy a fiatal generációban felkeltette és megtartotta a tánc iránti szeretetet.

Hirdetés
Hirdetés

A Táncoló Udvartér munkájának példájából fakadt a Pitvar és a Pitvarocska ifjúsági- és gyermek utánpótláscsoport, valamint a gyerekekből verbuválódott Finom zenekar, amely mára már teljes erővel szolgálja a hazai és idegen tánccsoportokat.

Pénteken 19 órától közös ünnepségre hívnak mindenkit a kézdivásárhelyi Borudvarba, ahol fellép a Pitvar és a Pitvarocska, majd a sepsiszentgyörgyi amatőr néptánccsoport, a Laboda is. A talpalávalót a Finom zenekar húzza. Táncoktatók Virág Endre és Virág Imola. A szülinapi bulit táncház zárja, amely 20 órától veszi kezdetét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük