Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Parádé, pompa és a jövő orgonája a Vigadóban

Parádé, pompa és a jövő orgonája a Vigadóban Kultúra

Május 20-án, szombaton 19 órától Rákász Gergely Parádé és pompa című orgonaestjén vehetnek részt az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

Hirdetés
Hirdetés

Bemutatjuk Rákász Gergely új, egyedi FUTURE ORGAN hangszerét, amely megjelenésében egy távoli galaxis felé induló kecses űrhajót idéz, hangzásában pedig a legnagyobb katedrálisok szent csendjeitől az ott felállított gigászi hangszerek morajló hangtömegéig mindent a hallgatók elé tár.

Hatodik évadjában a Lords Of The Organ alapkoncepciója érvényesül, amelyben a hangszer a show arcát mutatja. A Gladiátorok indulójával az ókori Róma cirkuszaiba, Elgar – Parádé és Pompájával a Királynő előtt tetszelgő angol tisztek elegáns felvonulásaira, Dvořák Largojával pedig az Újvilágba látogatunk el.

A bensőséges és szent nyugalmat az újonnan megjelent Organ Meditation lemezről vett Bach és César Franck idézetek hozzák el számunkra, majd a művész ígérete szerint felcsendül Vivaldi, A Négy Évszak koncertje, melyből most a gazdag és bohém Ősz tétel a soros, allegorikusan mutatva a megérdemelt munka gyümölcsét, a vadászat örömét és a borivás veszélyeit.

A koncert vendégművésze Dénes Dorottya Sepsiszentgyörgyi Csellista, a Rákász Gergely Alapítvány fiatal tehetsége.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük