Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pályázatot nyertek

Pályázatot nyertek Kultúra

Nagy az öröm a kézdiszentléleki Apor István Általános Iskola Porond színjátszó csoportjában, hiszen a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek a magyar kultúráért és oktatásért kiírt 2020-as erdélyi regionális pályázata keretében  című projekt által 400.000 forint értékű támogatást szerzett.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázat révén elnyert 400.000 forint értékű támogatásból többfunkciós hangfalat, a díszletekhez és reklámokhoz használatos bannereket, valamint molinókat, fogyóanyagokat (karton, papír, festékek, ragasztó) vásároltak a színjátszó csoportnak. Emellett a színjátszókör 45 tagjának feliratozott pólókat is rendeltek, amit azért tartanak fontosnak, mert egy nagyobb kaliberű fesztivál, kiszállás esetén ne árt a jól láthatóság, az egységes csoportkép, valamint reklám szempontjából is hasznos; szerepel rajta a BGA, valamint a színtársulat logója is. Az összegből az oktatók utazási költségének egy részét is szeretné törleszteni a vezetőség.

– 2017-től működött a színjátszókör, majd a vírushelyzet miatt két évre leálltunk, és azelőtt indítottuk el a pályázatot is, aminek most van az elszámolása, mert a COovid alatt nem foglalkoztak vele – tudtuk meg Vikol Katalintól, az intézmény aligazgatónőjétől, aki hozzátette, addig nem volt semmilyen felszerelésük, így nagy lehetőséget jelentett számukra a pályázat.

Azt is megtudtuk, ősszel teljes erővel újraindul a színjátszókör, valamint terveznek további pályázatokra is benevezni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások