Felhívás!

A bábszínház nem korhoz kötött

A bábszínház nem korhoz kötött Cseperedő

Újra játssza a Cimborák Bábszínház az afrikai népmese alapján készült, A fák titkos szíve című bábelőadását, melyhez az ötödik, valamint a 9-11. osztályos diákok számára színházpedagógiai foglalkozást kapcsoltak. Az előadásra áprilisban 11–13. között kerül sor.

A Cimborák Bábszínház kiemelt célja a bábszínházat műfajként széles körben népszerűsíteni, ezért a Páll Gecse Ákos rendezte A fák titkos szíve című, 2019-ben létrehozott bábelőadáshoz színháznevelési projektet csatolt. Az afrikai népmese alapján készült produkció főszereplői egy nyúl, egy hiéna meg egy baobabfa, melyet a fekete kontinensen az élet fájának tartanak. Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes, és jelenleg talán időszerűbb, mint valaha – vélik az alkotók. A 40 perces bábelőadást követően Prezsmer Boglárka gyakorlott színházpedagógus vezeti a játékos keretbe szervezett 50 perces foglalkozást, ahol egy csoportnyi (20–30 diák) résztvevő lehetőséget kap arra, hogy a látott bábelőadás témáit közelebbről megvizsgálja. Ez a közös játékalkalom a bontakozó személyiség formálásában, a világ, azon belül pedig a többiek megismerésében nyújt segítséget, valamint kiváló tanulási felületet biztosít a színházi kommunikáció, a színházművészet nyelvének megismerésére.

Javasolt kezdési időpontok 13 vagy 14 óra, de ez a csoport igénye szerint módosítható. Az előadás és foglalkozás időtartama: 90 perc (a kettő között 10 perces szünettel).

Ebben a hónapban 11-én, 12-én és 13-án játsszák az előadást. Aki lemarad, a jövő hónapban is megtekintheti, és bekapcsolódhat a színházpedagógiai foglalkozásba is (május 16-án, 17-én, 18-án, 20-án, 23-án, 24-én), de június 2-án, 3-án, 7-én és 8-án is játsszák a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. Osztályok, csoportok jelentkezését a 0755 335400 telefonszámra várják, Csüdöm Eszternél vagy a cimborakbsz@gmail.com e-mail címre.

A színháznevelési projekt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.