Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Páloson szép az élet!

Páloson szép az élet! Kultúra

Augusztus 23. és szeptember 2. között Erdélyben látható a pálosok történetét bemutató, autóbuszban kialakított vándorkiállítás, amely Kézdivásárhelyen augusztus 30-án a Boldog Özséb-templomnál tekinthető meg. A kiállítás célja, hogy ne csak a katolikus, illetve hívő embereket szólítsa meg, hanem mindenkit, akit érdekel a magyar múlt és történelem.

Hirdetés
Hirdetés

A Pálosan szép az élet! című kiállítás hozzájárul az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, illetve a közös örökség jobb megismeréséhez. A Boldog Özséb-év nyomán útnak indított pálos vándorkiállítás első állomását Hargitafürdő képezte augusztus 23-án (a Szent István-búcsúkor láthatta a közönség), Kézdivásárhelyen augusztus 30-án a Boldog Özséb-templomnál nézhetik meg az érdeklődök.

A cím egy betű eltéréssel rájátszás egy magyar szólására (Párosan szép az élet). Arra utal, hogy az embernek házasságban, párba kötve nagyobb a lehetősége a boldogságra. A kiállítás koncepciója rejtetten is ezt sugallja, hogy pálosnak, s általában szerzetesnek, szerzetespapnak lenni teljes élet; nem a bezárkózás, hanem a kiteljesedés útja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük