Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összefogással jön létre az idei Karácsonyi Vásár Sepsiszentgyörgyön

Összefogással jön létre az idei Karácsonyi Vásár Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Az idei Karácsonyi Vásárra december 16-23. között kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén, ahol nyolcvan őstermelő, kereskedő és iparművész kínálja portékáit a karácsonyi ajándékokat beszerezni kívánók számára. A 2023-as rendezvény kulturális programkínálata helyi és brassói művészek, zenekarok, kórusok, művészeti együttesek felajánlásaiból jön létre.

Hirdetés
Hirdetés

A Kónya Ádám Művelődési Ház „Ajándékozz ünnepváró műsort Karácsonyra” című felhívására számos sepsiszentgyörgyi és brassói művész, művészeti együttes, zenekar és kórus ajánlotta fel műsorösszeállításait a rendezvény programkínálata számára. Ugyanakkor majdnem minden sepsiszentgyörgyi tanügyi intézmény óvodás, kis- és középiskolás csoportjai és kórusainak ünnepváró hangversenyével is gazdagodik a széleskörű társadalmi összefogás eredményeképp létrejövő Karácsonyi Vásár kulturális programja, amelyet a városba látogató érdeklődők december 18. és 23-a között tekinthetnek meg a Főtéren.

A Kónya Ádám Művelődési Ház munkaközössége hálás köszönetét fejezi ki a sepsiszentgyörgyi Zanza együttesnek, Popa Annának, a sepsiszentgyörgyi „Andrei Mureșanu” színház vezetőjének, Kovács Dalma, Opra Monica, Szabó Anna, Daria Bularca előadóművészeknek, Maksai József karnagynak, a vártemplomi református gyülekezet kórusának és Dénes Előd református lelkipásztornak, a Kincskeresők Néptáncegyüttesnek, a Búzavirág Dalkörnek, a sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárdának valamint az Aranyszívek Nyugdíjas Egyesületnek a felajánlott műsorokat. Ugyanakkor a Székely Mikó Kollégium Gimnáziumi és Középiskolai Kórusai, A Mikes Kelemen Líceum diákkórusa, a Plugor Sándor Művészeti Líceum DóReMi kórusa és Canticum Énekegyüttese, a Művészeti Népiskola Pacsirtái, a „Constantin Brâncuși” Technológiai Líceum, „Mihai Viteazul” Kollégium, a „Nicolae Colan” és „Ady Endre” általános iskolák csoportjai, a Waldorf-tagozat Hoya kórusa is színesíti a programot. A Gulliver, Hófehérke, Árvácska és Csipike napköziotthonok, valamint a Benedek Elek és Hófehérke óvodák csoportjainak ünnepváró előadásai teszik még meghittebbé a karácsonyt megelőző időszak hangulatát.

A szervezők idén egy különleges zenei meglepetéssel is kedveskednek december 22-én este a vásárba látogató közönség számára!

A Karácsonyi Vásár programkínálatát tovább színesíti a Wunder Events programsorozata amely december 16-a és december 18-a között zajlik a Gróf Mikó Imre utca 1. szám címen. A különlegesnek ígérkező alkalmakon minden korosztály megtalálja majd a kedvére való programot – ígérik a szervezők. Az érdeklődők december 12-ig a 0729 500 103-as vagy 0746 364 215-ös telefonszámokon, vagy emailen a hello@wunderevents.ro címen jelezhetik részvételi szándékukat.

Nincs karácsonyi vásár hagyományos ízek nélkül: a látogatók idén is kedvükre válogathatnak az ünnepváró finom falatok közül a vásár területén felállított lacikonyha kínálatából.

Tavalyi sikere okán a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársai idén is az Angyalposta segítségével juttatják el a legkisebbek leveleit az Angyalnak! A Főtéren található ünnepi fotókeret melletti postaládába december 22-ig dobhatják be a teljes névvel és életkorral ellátott, kézzel írott vagy rajzolt leveleket. Ha a kíváncsi szülők meglesnék az Angyalhoz intézett kívánságokat, legkésőbb december 23-án 15 óráig tehetik meg a művelődési házban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is lehetőség nyílik a vásárba látogatóknak emlékeik megörökítésére a Főtéren felállított Photo Booth segítségével december 18-tól 23-ig 17:00-19:00 között. Az árkosi Barabás Lovarda idén is biztosítja a lovaglást a legkisebbek számára a vásár időtartama alatt, naponta 16:00 és 18:00 órák között. A Fényfestésre beérkezett rajzokat december 20. és 22. között vetítik a Tamási Áron Színház homlokzatára 18:00-21:00 óra között. A beküldött rajzok díjazására december 22-én kerül sor a Kőszinpadnál.

Az idei Karácsonyi Vásár nem jöhetett volna létre a helyi vállalkozók és cégek támogatása nélkül! A Kónya Ádám Művelődési Ház munkaközössége köszöni a Babi Pékésg, Diószegi Pékség, Choco Pack SRL, Aquaris Veritas SRL., Spicom SRL., Hygea Gyógyszertár, Horváth Services SRL. És a Melinda Kürtőskalács és Lángos vállalkozásnak az önzetlen támogatást!

Fotó: Kónya Ádám Művelődési Ház

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük