Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

NoiMi az iskolákban

Folytatódik a NoiMi nevű projekt, amely a nyáron indult, célja pedig a román és magyar gyerekek közötti kapcsolatok, kommunikáció erősítése.

Az ötletet egy házaspár, Marius és Anna Maria Popa valósította meg idén gyereknapkor, amikor közös ünnepet szerveztek a román és magyar gyerekeknek helyi színészek, zenészek segítségével. A projekt célja, hogy a magyar gyerekek megtanuljanak románul, és fordítva.

A szervezők elmondták: nagyon sok szülő van, aki tud románul, de a nyelvet nem áll módjukban gyakorolni. A gyerekek is szívesen játszanak egymással, de egy bizonyos életkor után már nem tudnak beszélni, ezért fontos, hogy megtanulják egymás nyelvét.

Hirdetés
Hirdetés

A NoiMi-projekt szervezői most a sepsiszentgyörgyi iskolákban népszerűsítik a programot, amelyhez több szülői közösség és tanár is csatlakozott, így támogatva egy toleráns, nyitott társadalom létrejöttét. „Reméljük, eleget tudunk tenni a felkéréseknek, és minél több magyar és román gyerek egymás felé közeledését, barátságát tudjuk elősegíteni” – mondta Anna Maria Popa. Az érdeklődő személyek és azok, akik támogatnák a projektet, felvehetik a szervezőkkel a kapcsolatot az aac_ro@yahoo.com vagy az annamariaopra@yahoo.com e-mail-címen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük