Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az olvasás szeretetéért

Az olvasás szeretetéért Kultúra

Több mint 800 gyermek részesül az Első könyv-programban Kovászna megyében a következő hetekben. A projekt célja, hogy minden gyerekhez eljusson a mese, és megszerettesse vele az olvasást.

Minden gyermek megérdemel egy mesét – ezzel a jelmondattal indított közös projektet az OvidiuRo Egyesület és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A cél az, hogy a megye hátrányos településein élő gyerekekhez is eljussanak a különböző könyvek, kiadványok. A tervek szerint mintegy 800 gyermekhez juttatnak el idén meséskönyvet, illetve azokon a településeken, ahol nem működik vidéki vagy iskolakönyvtár, berendeznek egy-egy központot, ahol a kicsik olvashatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Kiss Imre megyei főtanfelügyelő a programmal kapcsolatban elmondta: hasznosnak tartja az együttműködést az OvidiuRo Egyesülettel, ugyanis ezáltal a hátrányos helyzetű településekre is eljutnak a különböző didaktikai eszközök, könyvek és kiadványok, biztosítva ezáltal a vidéki oktatás fejlődését. Az egyesület jóvoltából már kialakítottak idén két olvasóközpontot a maksai és árapataki óvodákban, illetve óvodai könyvtárat hoztak létre Nagyborosnyón, Zágonbárkányban, Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük