Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Női testek és portrék

Női testek és portrék Kultúra

Rendhagyó módon egy testvérpár, Zolya-Katona József és Balog Klaudina közös tárlata nyílt meg Aktok és arcok címmel pénteken délután a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban.

„Nagyon örülök, hogy ez alkalommal egy olyan kiállításnak adunk helyet, amely a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége újabb és legújabb tagjának az alkotásait mutatja be” – adott hangot elégedettségének az érdeklődőket köszöntő Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező.

A tárlatot megnyitó dr. Péter Sándor nyugalmazott magyartanár bevallotta, az aktokból és portrékból álló anyag méltatása nehéz feladat elé állította. Az előbbi ugyanis az elmúlt rendszerben tiltott téma volt még a képzőművészek számára is. Napjaink gyakorta betegesen liberális sodrásában pedig egyesek szemében túlhaladottnak bizonyulhat. A Zolya által is művelt aktfestészet azonban sajátos értéket képvisel, a női nem méltatásán túl a szemet is gyönyörködteti.

Klaudina híres emberek portréit ábrázoló grafikáiról szólva megállapította, jó érzékkel választotta ki azok alanyait, és az életük során bennük munkáló eltökéltséget is sikerült hűen tükröznie. A kiállítás február 27-ig látogatható.Lázár-Prezsmer Endre, 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük