Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népszerű az Outsider Art

Népszerű az Outsider Art Kultúra

Hatalmas az érdeklődés a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresz­tyén Alapítvány által szervezett Outsider Art verseny iránt, amelyre fogyatékkal élők nevezhetik be különböző művészeti ágakban született alkotásaikat. A benevezési idő (november 27-e) lejártával a szentgyörgyi Írisz Ház vezetőjétől, Olcsvári Tündétől érdeklődtünk.

Mivel az idén a Fogyatékkal Élők, Gyermekek és Örökbefogadások Országos Hatósága (ANDPDCA), a Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztérium, valamint az Árkosi Kulturális Központ partnerségével szervezi a Diakónia a 11. kiadásához érkezett művészeti fesztivált, híre még messzebb és még többekhez elért, mint az eddigiekben. Rekordokat döntött az idei nevezők száma, nagyon sok az új pályázó. Közel 200 alkotás érkezett 76 alkotótól, zömükben festmények, de kisplasztikai alkotások is, nemcsak Erdélyből, hanem Galați, Konstanca megyékből, de még Temesvárról is.

Hirdetés
Hirdetés

Ezután következik az alkotások elbírálása, amely a Deuten-Makkai Réka művészettörténészből, Nicoleta Zagura képzőművészből és Tamás Borbála pszichológus-egyetemi oktatóból (BBTE) álló zsűri feladata. A beérkezett művekből létrehozott kiállítás a bukaresti Kulturális Minisztériumban nyílik meg december 10-én, ekkor lesz a díjátadó is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük