Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem halt meg Clint Eastwood!

Nem halt meg  Clint Eastwood! Kultúra

Álhalálhír terjed Clint Eastwoodról, ne dőljön be neki!

Hirdetés
Hirdetés

Nemrég felbukkant egy videó a YouTube-on, amely az Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező és producer, Clint Eastwood halálhírét kelti. Nem ez volt az első ilyen eset.

Szűk két hét leforgása alatt már közel félmillióan látták azt a YouTube-ra feltöltött videót, amely Clint Eastwoodról emlékezik meg. Az SSS nevű YouTube-csatornára feltöltött anyag címe szerint ugyanis az Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező és producer nemrég szívroham következtében életét vesztette.

Szerencsére erről szó sincs, Clint Eastwood nem halt meg.

Ezt erősítette meg az Independent is. A beszámoló szerint a videó nemcsak a YouTube-on, de a közösségi oldalakon is terjedni kezdett, ez azonban csupán hoax. Az álhír készítői azzal igyekeztek annak hitelességét erősíteni, hogy a videó nyitóképére rátették a CNN logóját is, így úgy tűnik, mintha hiteles forrásból származna az információ. Mindez azonban nemcsak az emberi hiszékenységre, hanem a YouTube gyengeségére is rámutat, hiszen szűk két hét elteltével a videómegosztón még mindig elérhető egy egyébként viszonylag egyszerűen ellenőrizhető álhír.

(Independent)

 
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük