Hirdetés
Hirdetés

Fifor: ha a parlament nem adja szavazatát a kormányra, újabb változatot fogunk javasolni

Fifor: ha a parlament nem adja szavazatát a kormányra, újabb változatot fogunk javasolni Románia

Nem adja fel a Dăncilă-kormány akkor sem, ha jövő héten nem szavaz neki bizalmat a parlament – közölte Mihai Fifor kormányfőhelyettes, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

Hirdetés
Hirdetés

“Jövő héten a parlament elé állunk, és kérni fogjuk szavazatát a kormányra. Túlzás azt mondani, hogy bizalmi szavazást kérünk a kormánynak. Ez a kabinetnek egy új változatára kért, kalibráló és érvenyesítő szavazat. Ha nem megy át, újabb változattal jövünk, mindaddig, amíg meg nem győzzük a parlamentet, hogy az országot mégiscsak kormányozni kell” – írta Fifor kedden a Facebookra.

A kormányfőhelyettes úgy vélekedik, hogy a törvényhozó testület szavazata kedvező lesz a Dăncilă-kormány számára, ugyanis az ellenzék “krónikusan alkalmatlan” arra, hogy összegyűjtse a többséget, és valós alternatívát kínáljon a kormányzásra.

Viorica Dăncilă pártelnök hétfő este jelentette be: a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) úgy döntött, hogy jövő héten kér bizalmi szavazást a parlamentben a kormány számára.

Dăncilă a CExN ülésének végén tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem fél a parlament negatív szavazatától.

“Beszéltünk a kormány jelenlegi helyzetéről, és úgy döntöttünk, hogy a jövő héten kérünk bizalmi szavazást a parlamentben. Számtalanszor hangsúlyoztuk, hogy nem félünk. Tárgyalunk a politikai pártok képviselőivel, és elérjük, hogy bizalmat kapjunk” – mondta Viorica Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük