Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy örömmel fogadták

Nagy örömmel fogadták Kultúra

A kézdivásárhelyi születésű, jelenleg Budapesten élő Bejan Norbert már hét éve Magyarországra költözött, ahol előbb a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult a jazz-szakma nagyjaitól, most a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Fiatal kora ellenére számos elismert zenésszel játszott már együtt, és nemrég csatlakozott a sokak számára kedvenc Margaret Island zenekarhoz. A fiatal zongoristával többek között erről is beszélgettünk.

– Hogyan és mikor kezdődött a kapcsolata a zenével?

– Szüleim zeneszerető embe­rek, édesapám is zenész, így nem volt nehéz úgymond „megfertőződni”. Ezáltal nagyon korán kialakult és eléggé közeli is volt a zenével való kapcsolatom.
– Mivel telt az elmúlt egy éve, hiszen a pandémia eléggé megnehezítette a zenészek dolgát.
– Próbáltam hasznosan kihasználni azt a temérdek időt, amely az egész szakmára rázúdult. Dalszerzéssel, stúdiómunkával és rengeteg gyakorlással töltöttem a szabadidőmet.

Hirdetés
Hirdetés

– Az évek során több elismert zenésszel játszott együtt. Hogyan figyeltek fel önre?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mivel fiatalon valóban számos nagy névvel játszhattam már, többek között Tátrai Tiborral, Karácsony János „Jamesszel” vagy Király Lindával, Kowalsky meg a Vegával, Gerendás Péterrel, a Random Trippel, Freddie-vel. Mint utólag kiderült, általában mindig beajánlott valaki, aki úgy gondolta, hogy én lennék a „megfelelő megoldás”. Ilyen téren nagyon sokat köszönhetek Szebényi Dánielnek, aki mai napig az egyik legjobb barátom és az úgynevezett mentorom is egyben.

– Nemrég a Margaret Island csapatához csatlakozott. Velük hogyan került kapcsolatba?

– Még amikor a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanultam elsőévesként, akkor játszottam egy zenekari gyakorlatban a Margaret Island basszusgitárosával, Törőcsik Kristóffal, innen ismertük egymást. De a megjelenésük óta kedvelem a zenekart, sőt számos koncertjükre el is mentem, mint néző. Különváltak az útjaik a zenekar előző billentyűsével, és így kaptam a felkérést.

– Megkezdték már a közös próbákat?
– Nagy örömömre igen, már túl is vagyunk három találkozáson. Még kicsit mindig hihetetlen számomra, hiszen nagyon régóta erről álmodoztam, hogy egy ilyen magas színvonalat képviselő, elismert zenekar tagja lehessek. Egyelőre műhelymunka folyik, folyamatosan rakjuk össze a dalokat, dolgozunk a koncertműsoron. Reméljük, mihamarabb újra közönség előtt zenélhet a csapat, most már velem együtt.

– Melyek a jövőbeli tervei?

– Mindenképp szeretném folytatni a zenei munkásságomat, illetve mihelyt a vírushelyzet lehetővé teszi, jó lenne koncertezni is, nagyon rég játszhattunk már közönség előtt, és ez hiányzik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük