Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hagyományaink ápolása

Hagyományaink ápolása Kultúra

Hagyományaink ápolása a művészet által címmel két szakmai tábort szervezett az elmúlt időszakban a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely, amelyen húsz hátrányos helyzetű tehetséges fiatal, illetve a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának diákjai vettek részt.

A drámaszakosok lehetőséget kaptak olyan kompetenciák és készségek elsajátítására, amelyek nemcsak a szakmai, hanem a személyiség fejlődését is maguk után vonták. A fiatalok tehetségének kibontakoztatása a vizuális nevelés, filmképzés, beszédkészség-fejlesztés és improvizációs gyakorlatokat magába foglaló műhelymunkák során történt meg.

Hirdetés
Hirdetés

– A hátrányos helyzetű fiatalok esetében a népi hagyományokkal való kapcsolatuk elmélyítése és önkifejező képességének fejlesztése volt a fő cél, amelyet a tradicionális táncok, a szép beszéd, valamint a mesemondás segített elő – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

A tanulási folyamatot elmélyítő szaktáborokban a non formális oktatási módszerekkel, az új helyzetek, a találkozás, az ismerkedés és szakmai impulzusok helyzetének megteremtésével találkozhattak a résztvevő fiatalok. A képzéseket Fazakas Misi, illetve Mucha Oszkár, a drámatagozat szaktanára és Kocsis Hunor Tibor táncoktató vezette.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük