Felhívás!

Két program is a fiatalok fejlesztéséért

A Turulmadár Egyesület megnyerte a Nemzeti Tehetség Program két projektjét, melynek célja, hogy művészetek és természet témakörökben fejlessze a tehetséges fiatalok személyiségét. A tavalyi év novembere és az idei év júniusa között zajló programban összesen huszonnégy 15–19 év közötti sepsiszentgyörgyi fiatal tevékenykedik aktívan.

„A tehetségprogramok során az élmény- és alkotásközpontúságon van a hangsúly, amely interaktív előadásmódot foglal magában. Ez az interaktivitás kimozdítja fiatalokat az online világból, segíti őket a tapasztalati tudás megszerzésében, amelyet későbbiekben felhasználhatnak szakmai életük során” – mutatott rá Gheorghiță Raymond, a Turulmadár Egyesület önkéntes koordinátora.

Az Irány a természet programban 12 középiskolás bővíti és fejleszti a tapasztalatokon, élményeken alapuló természettudományos ismereteit. Tematikus túrákon, felkészítő táborokban vesznek részt. Megismerték a biztonságos túrázáshoz szükséges felszereléseket, valamint elsajátították azoknak használatát, és a Kovászna Megyei Vöröskereszt munkatársaitól megtanulták az elsősegélynyújtás alapjait. A következő hetekben különböző meghívottak közreműködésével folyattatódnak a foglalkozások a természetben.

A Lencsén keresztül a világ projekt célja tizenkét tehetséges, 15–19 év közötti fiatal vizuális készségének és szakmai tudásának fejlesztése fotó és filmezés témában. A szakmai oktatásban Ürmösi Mihály Levente producer-operatőr és Toró Attila fotográfus-dizájner vesz részt.

A projektek koordinációját Gheorghiță Raymond és Gajdó Ödön, a Turulmadár Egyesület önkéntesei végzik. Támogató a Nemzeti Tehetség Program és Novák Katalin, a miniszterelnökség családokért felelős minisztere.

(Turulmadár-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.