Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Múzeumok Éjszakája az EMŰK-ben

Múzeumok Éjszakája az EMŰK-ben Kultúra

A nyári napfordulóhoz legközelebb eső szombatonjúnius 24-én, a Múzeumok Éjszakája alkalmából kiállításmegnyitóval, műhelyfoglalkozással, tárlatvezetéssel és élőzenével várja látogatóit az Erdélyi Művészeti Központ.

 

18 órakor nyílik az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében Ady József (1950–1991) grafikus és festőművész kiállítása. A tárlatot annak kurátorai, dr. Bordás Beáta művészettörténész és Novotny Tihamér, MMA Életút-díjas művészeti író nyitják meg.

20 órától dr. Ütő Gusztáv képzőművész, a Pécsi Tudományegyetem Képzőművészeti Tanszéke sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatának vezetője tart műhelyfoglalkozást a Pittner Olivér (1911–1971) festőművész életművét bemutató kiállításban. A pittneri életmű jelentős részét képezik a fák, gyökerek, ágak, sövénykerítések ábrázolásai. A műhelymunka résztvevői különböző festészeti és grafikai technikákkal hozhatják létre saját, személyes fa-ábrázolásaikat. (A foglalkozásra legfennebb harminc személyt tudnak fogadni). Az előzetes bejelentkezés nem kötelező, viszont előnyt élveznek azok, akik ezt megteszik az emuksepsi@gmail.com e-mail címen vagy a 0736.350.376-os telefonszámon.

21 óra 30 perces kezdettel dr. Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, valamint Novotny Tihamér és Baab József (Bumbi), Ady József kortársai és barátai, tartanak személyes hangvételű tárlatvezetést.

Ezt követően éjfélig szabadon megtekinthetőek az Erdélyi Művészeti Központ tárlatai. 23 órától a zenei aláfestést a Ráduly Zsófia (hegedű) és Szőcs Botond (zongora) alkotta duó biztosítja.

A belépés ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük