Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mikós kóristák Szalonikiben

Mikós kóristák Szalonikiben Kultúra

A Székely Mikó Kollégium pedagógusaiból álló Canticorum Női Kar, valamint a diákkórus tíz tagja Görögországban képviselte Erdélyt a Moonlight in Thessaloniki fesztiválon. A kiszállásnak ezúttal abban is szerepe volt, hogy a járvány által megviselt kórust ismét egy erős közösséggé kovácsolja.

Hirdetés
Hirdetés

Mint azt Dombora Anna, a Mikó elhivatott karvezetője lapunknak elmesélte, a Canticorum húsz tagja és a kollégium diákkórusa több országból érkezett néptánccsoportok mellett képviselte Erdélyt, rajtuk kívül Romániából még egy Neamț megyei község, Tasca néptáncosai léptek fel. Július 18-án a Neoi Epivates parkban levő színpadon a Canticorum népdalfeldolgozásokból és a kortárs kórusirodalom műveiből összeállított repertoárját mutatta be, miközben megcsodálták a Grúziából, Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyelországból meghívott néptánccsoportok és persze a vendéglátók által hordott színes népviseleteket, a különböző karakterű táncokat.

A fellépésen kívül az ott tartózkodásuk öt napja alatt volt idejük alaposabban megismerni Thessalonikit is. A 80 ezer lakosú városban a Hopp on! Hopp off! turistabusszal körbeutazva megcsodálhatták a jellegzetes épületeket, de nem hagyhatták ki a tavernákat sem. Meglátogatták a Meteorákat is, és hajókiránduláson vettek részt, mert e nélkül nem lett volna teljes az élmény.

– Sajnos sokan a tagok közül kimaradtak az utóbbi két évben, vagy tartózkodnak azoktól az aktivitásoktól, amelyek tömegeket mozgatnak. Ezért is nagy öröm számomra, hogy a megyei tanács támogatásával sikerült megszervezni az utazást, és részt venni ezen a nemzetközi fesztiválon – mondta Dombora Anna.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások