Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mesemondók Zágonban

Mesemondók Zágonban Kultúra

Kedden került sor az óvodások Elek apó cimborái című, Kovászna körzeti mesemondó-találkozójára a zágoni Mikes-Szentkereszty kúriában. A Szabó Kati Óvoda pedagógusai, Crețui Zsuzsanna, Kiss Ilona és Elekes Judit várták a gyerekeket.

Hirdetés
Hirdetés

A Gabonás-teremben igazi mesekuckó várta a tizenegy kíváncsi gyereket és az őket kísérő óvónőket. A kovásznai óvodákból négy, Kommandóról, Szörcséről, Páváról, Papolcról, Pákéból, Zaboláról és Zágonból pedig egy-egy mesemondó érkezett.

– A mese közel áll a gyermekek érzelemvilágához, a mesékben a gyerek azonosulni tud a hősökkel, és itt rakjuk le igazából az irodalom iránti szeretet alapjait, illetve itt kezdődik el az ékes anyanyelv ápolása – mondta Crețui Zsuzsanna főszervező, majd hozzátette, a zágoni óvónők igazi mesevilágba vezették be a gyermekeket, ahol előbb három próbát kellett kiállniuk ahhoz, hogy végül bemutathassák kedvenc meséjüket. Minden sikeres próba után egy hamuban sült pogácsa került a tarisznyájukba, amit mindvégig féltve őrizgettek, és a végén azokat haza is vihették.

Bogdán Bence-Hunor szörcsei óvodás vitte el végül az első díjat, így őt érte az a megtiszteltetés, hogy a Kovászna körzeti óvodásokat képviselhesse a megyei mesemondó-szakaszon Az okos Zsuzsi című meséjével. Az ünnepélyes díjazást nagy lakoma követte.

Végezetül közösen ellátogattak a Mikes-kertbe, hogy megcsodálják a térplasztikai alkotást, majd izgatottan méregették a vastag, öreg tölgy törzsét, hancúroztak, virágot szedtek és közösen mókáztak.

– Mi, óvó nénik büszkék vagyunk arra, hogy ilyen színvonalas, tartalmas, érdekes, mesébe illő találkozásnak voltunk a házigazdái. Hálás köszönet az önzetlen segítségért Asztalos Magdika dadus néninknek és Veres Kati állandó önkéntes segítőnknek – mondott köszönetet Crețui Zsuzsanna.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük