Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvalósult összefogás

Megvalósult összefogás Kultúra

Advent harmadik vasárnapja délután a zuhogó eső ellenére is megtelt élettel a sepsiszentgyörgyi vártemplom udvara a jótékony céllal megszervezett karácsonyi forgatagon, bizonyítván, hogy a szeretetből fakadó segítőkészség nem hátrál meg az eléje tornyosuló akadályok elől.

Hirdetés
Hirdetés

A vártemplomi református gyülekezet igyekezete eredményeként ötletes kézműves termékek, szemet-szájat ingerlő mézeskalácsok, gőzölgő tea és forralt bor, ínycsiklandó pánkó kínálta magát a várfalak tövében hullámzó sokaságnak. Lelki táplálékkal pedig a nyáron összeácsolt színpadon gyertyagyújtás után fellépő gyerek és felnőtt énekkarok látták el a jelenlévőket. Kolcsár Linda és az ovisok, a Református Gimnázium alsó és felső tagozatos tanulói, valamint a Presbiteri és Vártemplomi Kórus tagjai ajkáról szárnyalt a dal. Búcsúzóul Hajdú Lóránd léleksimogató orgonajátékában gyönyörködhettek a zenekedvelők.

„A begyült adományokat a fiatal kora ellenére súlyos betegséggel küszködő állatorvos, dr. Kovács Benedek kórházi kezelésére fordítjuk. Meggyőződésem, hogy a jó cél érdekében megvalósult összefogás által mindannyian tisztábbá váltunk, méltóvá a hamarosan megszülető Jézus befogadásához” – nyilatkozta lapunknak Dénes Előd, a vártemplomi lelkipásztorok egyike.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük