Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Krónikus betegeknek

Krónikus betegeknek Kultúra

Tavaly online szervezték, idén azonban már a hagyományos módon zajlik a Yuppi-tábor, a krónikus betegséggel élő gyermekek és fiatalok tábora. A résztvevők között minden évben vannak háromszéki gyerekek, de önkéntes munkatársak is.

Hirdetés
Hirdetés

A mezősályi táborokba évről évre várják és visszavárják a gyerekeket, fiatalokat. A baráti társaságok tavaly a járványhelyzet miatt nem találkozhattak, ezúttal két tábort szerveznek, mindkettőt családok számára. Július 22–25. között kerül sor a Családi Táborra diabéteszes gyerekeknek és szüleiknek, testvéreiknek, augusztus 5–8. között pedig Családi Tábor lesz az onkológiai vagy autoimmun betegséggel élő (nem diabéteszes), 18 évesnél nem nagyobb gyerekeknek és családjaiknak. Jelentkezni a kezelő- vagy családorvosoknál lehet, majd camper@yuppicamp.ro e-mail-címen érdeklődni és regisztrálni. Jelentkezési határidő: július 8., déli 12 óra.

A táborok résztvevőinek a különböző tevékenységek által olyan élményekben részesítik, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt nyújtanak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. Az elmúlt években több száz gyerek vett részt a Yuppi-táborokban. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük