Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Playback Színházi Tábor

Playback Színházi Tábor Kultúra

Megalakult a Sepsi Playback Színház Társulat, amelynek célja a playback-színház és pszichodráma kifejlesztése a közösségépítés szolgálatában. Júliusban háromnapos minitábort szerveznek, amelynek során az önismereti munkát és a módszertanok megismertetését helyezik előtérbe.

Hirdetés
Hirdetés

Fazakas Enikő pszichológus, szervező elmondta: a háromnapos eseményre a Panta Rhei Egyesület égisze alatt kerül sor, az első színházi alapképzést 5 évvel ezelőtt tartották Sepsiszentgyörgyön. A képzés után 10 személy úgy döntött, folytatni kívánja a playback-játékot, így alapították meg a Sepsi Playback-Színház Társulatot.

Az előadásnak nincs kész forgatókönyve, nincsenek előre megírt szövegek és előre kiosztott szerepek. A playback-színészek, ebben a műfajban a nézők saját, személyes történeteit játsszák el – erre utal a playback szó, ami visszajátszást, újrajátszást jelent. A műfaj kiválóan alkalmas a különböző nézőpontok, vélemények mögötti érzések bemutatására.

A háromnapos minitábort Sepsiszentgyörgyön szervezik a Fidelitas Hotelben július 16. és 18 között. A műhelymunkák, beszélgetések mellett előadások és pszichodráma játékok is lesznek. Jelentkezni a 0745.185.747-es telefonszámon vagy az aspantarhei@gmail.com e-mail-címen lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük