Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiszállásokon A testőr

Kiszállásokon A testőr Kultúra

Molnár Ferenc A testőr című, két felvonásos vígjátéka a kézdivásárhelyi Udvartér Színház 2023/2024-es évadának első bemutatója, amelyet október 13-án láthatott a közönség a Vigadó Művelődési Központ nagytermében. Október 15-én Torján játszották, népes közönség előtt.

Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen október 20-án, pénteken 13 órától diákoknak játsszák az előadást, 21-én, szombaton 19 órától az alsólemhényi művelődési házban tekinthető meg a darab, Bodokon október 22-én, vasárnap 19 órától várják a nézőket a kultúrotthonba.

„Molnár Ferenc mindent tudott a szerelemről. Ismerte a kémiáját, melyből hol új életet, hol meg halálos kórt kevert ki a dramaturgiai kémialaborjában. Olyan könnyedséggel bánik a szavakkal és beszélteti szereplőit, hogy a mindenkori közönség azonnal részese lesz a játéknak, melynek csak a legördülő függöny vethet véget. És mindazt, ami a gong és az előadásvégi taps között történik a színpadon, túlzás nélkül, nevezhetjük Életnek. Nincs ez másképp A testőr című darabjában sem. A Színész mint férj mindent feltesz egy lapra, amikor a szakmáját hívja segítségül, hogy visszaszerezze elvesztettnek hitt feleségét, a Színésznőt. Bárki kerülhet hasonló helyzetbe. A dolog pikantériáját az adja, hogy a férjet és a feleséget a kölcsönös szereteten kívül a színház iránti elkötelezettségük is összeköti. Szakmájukban mindketten ünnepelt művészek. A terv sikeressége éppen ezért erősen kétséges.
Meddig vagyunk hajlandók elmenni, hogy visszaszerezzük a szerelmünket?
Hányan vállaljuk, hogy közben gyerekesek, rögeszmések, érzelmileg túlfűtöttek, nevetségesek, megalázottak, gyengék, kétségbeesettek, győztesek és/vagy vesztesek leszünk? Én menthetetlenül Molnár Ferenc-rajongó vagyok. „Engem ebből már kigyógyítani nem lehet…”
(Molnár Ferenc: A testőr)” – vallja Kányádi Szilárd rendező.

Szereposztás: Színész – Mihály János, Színésznő – Elek Ágota, Kritikus – Kiss László, Mama – Gecse Noémi.

Ügyelő: Bangyán Réka.
Produkciós vezető: Lung László Zsolt.
Díszlet- és jelmeztervező: Bakcsi Kata.
Rendező: Kányádi Szilárd.

Az intézmény fenntartója: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala.
Főtámogató: Kovászna Megye Tanácsa.

Az arculat, plakát Hodgyai István (Hotdog) munkája.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük