Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisgyörgy Tamás tükörcserepei

Kisgyörgy Tamás tükörcserepei Kultúra

Kedden délután a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház tanácstermében mutatták be a képzőművész, grafikus Kisgyörgy Tamás Munkamániás voltam című memoárkötetét, a szerző gyermekkori jó barátjának, József Álmosnak a közreműködésével, aki egyébként a kötet előszavát is jegyzi.

Hirdetés
Hirdetés

A Kisgyörgyök két nemzedékének és a köréjük szövődő történelemnek is a képes, sok fényképpel illusztrált lenyomatát veheti kézbe az olvasó: a grafikus édesapja, fia példaképe ugyanis jelentős közéleti személyiség volt, az akkori Sepsiszentgyörgy gazdasági-kulturális életében is jelentős szerepet játszott, miután a Nemzeti Demokratikus Arcvonal színeiben a város polgármestere, Háromszék megye főnöke, majd a Sepsiszentgyörgyi Helyiipari Vállalat igazgatója lett.

A második világháborút követő évek, majd a megyésítés évei is, a Megyei Tükör napilap és a Háromszék napilap megalapítása, a szerző gyermekkorának, egyetemista éveinek, szakmai sikereinek, vállalkozásának történetei az emlékek szűrőjén fényesebb-árnyékosabb foltokban, illetve a fényképek fekete-fehérjében tűnnek fel a helytörténeti műként is forgatható kötetben. Életútjára visszanézve Kisgyörgy Tamás azt mondta a bemutatón: semmit nem bánt meg, amit csinált.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük