Felhívás!

Kirándulás a tőzeglápon

Kirándulás a tőzeglápon Kultúra

Társadalmunk alapja a család mottóval zajlotta a Szörcsei Református Egyházközség által szervezett gyerektábor a Veresvízen, az elmúlt héten.

A gazdag programokkal zajló rendezvényen 44, 5–8. osztályos gyermek vett részt Szörcséről, Telekről, Székelytamásfalváról, Barátosról, Sepsiszentgyörgyről és Bereckből. Csapatok formálódtak, mindegyik csapat nevet választott, zászlót készített, majd a szervezők által kiosztott fehér pólókra megtervezték és rárajzolták a csapatjelvényeket.

Délelőttönként előadásokon vettek részt a táborozók, melyeknek témája a család, mint társadalmunk alapsejtjének kialakulását, az ősi családmodellt, a keresztény családmodellt tárgyalták az előadók, szó volt párkapcsolatokról, szerelemről, szexualitásról, a fiatalok problémáiról. Az előadók: Incze Hunor lelkész, Gergely Erzsébet pszichológus, Kiss Erika, Szigethy Lóránt cserkész érdekfeszítő, közvetlen és érthető előadásokkal kötötték le a gyermekek figyelmét. A végén pedig a liberális modell került terítékre, szembeállítva a hagyományos értékekkel. A fiatalok vitaestet szerveztek, melyen csapatuknak meg kellett védeni a keresztyén családmodell értékeit a „támadó” csapattal szemben.

A tőzeglápban szervezett kiránduláson Miklós Barna főerdész mutatta be a láp élővilágát. Esténként a napközben elsajátított, meghallgatott anyagból a számítógép virtuális világából kihozott Honfoglaló játék keretében feltett kérdések alapján csapatuk területet foglalhatott, így játékos formában mélyítették el az aznap tanultakat. Ezen kívül rengeteg csapatjáték, kirándulás, fürdés, luficsata és a finom ételek tették emlékezetessé táborunkat, élményekkel gazdagodtak a gyerekek. A tábortűz mellett éneklés, pillecukorsütögetés fokozta a hangulatot. Utolsó este Szőcs Endre barátosi lelkésznek köszönhetően gitáresttel búcsúztak a táborozók. A résztvevők rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza. Ezúton köszönjük támogatóinknak, az önkénteseknek a rengeteg önfeláldozó munkát, a Bertis üzletnek a finomságokat. Támogatónk a Bethlen Gábor Alap volt.

B. E.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.