Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiadvány Csángótelepről

Kiadvány Csángótelepről Kultúra

Hétfő este az esztelneki kultúrotthonban tartották a Csángótelep – Gyertyános című kötet ősbemutatóját. A szép kivitelezésű kiadványt a magyar kultúra napjához kötődő programsorozat részeként mutatták be.

Hirdetés
Hirdetés

Sokan voltak kíváncsiak a dr. Kinda István néprajzkutató és Tamás Sándor térképgyűjtő, a háromszéki önkormányzat elnöke szerkesztésében megjelent vaskos könyvre, amely Háromszék egyik legkülönlegesebb települése, az Esztelnektől pár kilométerre található Csángótelep történetét foglalja össze.

A jelenlévőket Salamon Balázs, a község polgármestere köszöntötte, majd dr. Kinda István moderálásában szólaltak meg a meghívottak, így Berecz András mesemondó-népdalgyűjtő, aki az évek során többször vendégeskedett a településen. Dr. Pozsony Ferenc néprajzkutató online kapcsolódott be, Kakas Zoltán néprajzkutató a hellyel kapcsolatos élményeit osztotta meg, Tamás Sándor pedig a kötetben található érdekességek mellett a település jövőjéről ejtett szót. A felszólalók sorát Mózes László újságíró zárta. Az est jó hangulatához Vaszi Levente csángó népdalénekes előadása, valamint a helyi Hamuvirág néptáncegyüttes fellépése járult hozzá. A könyvbemutató részleteire Esztelneki Körképünkben bővebben kitérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük