Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhely a házigazda

Kézdivásárhely a házigazda Kultúra

Csütörtöktől vasárnapig, november 24–26. között zajlik Kézdivásárhelyen a Kossuth-szónokverseny 21. kiadása, amelynek jelmondatául egy Tamási Áron-idézetet választottak: „Minden embernek őrködnie kell a világ rendje felett, mert a becsület azt kívánja”.

Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön érkeznek a versenyzők, akiket a Gábor Áron Szakképző Líceum bentlakásában szállásolnak el, majd az érdeklődők részt vesznek a Tudástár előadássorozat 18 órától kezdődő eseményén a Vigadó Művelődési Házban, ahol dr. Tarczali Mária Jótékony életmód – Fenntartható egészség címmel tart előadást.

Pénteken 8.30-tól kezdődnek a köszöntőbeszédek a Vigadó nagytermében, a megnyitó műsort követően 9.15-től rajtol a szónokverseny első fordulója. 12 órától A sok­arcú Kézdivásárhely címmel diákkonferencia zajlik, 15 órától az Incze László Céhtörténeti Múzeum megtekintése, városnézéssel egybekötve.

16 órától, a szónokverseny második fordulójára a helyszín átköltözik a Bod Péter Tanítóképző könyvtárába, 19 órától lesz az eredményhirdetés, majd táncház, filmnézés zárja a napot.

Szombaton kirándulásra indulnak a résztvevők, felkeresik Zabolát, Zágont, Csomakőröst és Kovásznát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük