Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdeményezés idős zenészek segítésére

Kezdeményezés idős zenészek segítésére Kultúra

Az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete és a budapesti Hagyományok Háza – a közelgő advent szellemében – hat jótékonysági koncert gyűjtésének felajánlásával gondol az idős, beteg zenészekre.

A kezdeményezés 2013-ra tehető, amikor a Hagyományok Háza az úgynevezett Összefogás-kon­certekkel támogatott tisztes korú népzenészeket. Az éves jótékonysági találkozó tavaly – technikai okokból – ugyan elmaradt, de idén ismét megrendezik.

Hirdetés
Hirdetés

Az Erdélyi Táncház-zenészek Találkozóján 2014-ben a résztvevők szintén megfogalmazták az idős, beteg zenészek megsegítésének szándékát. Tették ezt őszinte szeretetből, hiszen egykori mestereik legtöbbje egészségügyi és anyagi gondokkal küszködik; nem tudnak már muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot jelent. Az ötletet tett követte, 2015-ben a „Hívd meg az öreg zenészeket egy sörre!” jelmondattal számos táncházban szerveztek gyűjtést. A brácsaformájú dobozokban összegyűlt adományokból a szervezők a rászorultaknak élelmet vásároltak, valamint orvosi ellátásukat támogatták.

Idén is lesznek jótékonysági koncertek neves táncház-zenekarok, zenészek fellépésével, a sepsiszentgyörgyi november 10-én zajlik a 30. éves népzene- és néptánc-találkozó keretében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük