Felhívás!

Vargyasiak Veszprém megyében

Vargyasiak Veszprém megyében Kultúra

Nemrég Vargyas községből egy kisebb, 14 személyből álló delegáció utazott Veszprémbe, ahol részt vettek azon az ünnepségen, melyet a Kovászna és Veszprém megyéket összekötő, kulturális és gazdasági kapcsolat létrejöttének negyedévszázados évfordulója alkalmából szerveztek.

Sütő Levente polgármestertől megtudtuk, a vargyasiak szállásáról, ellátásáról a testvértelepülés, Pápakovácsi gondoskodott – ők pedig ottlétük alatt részt vettek a Veszprémben ez alkalomból szervezett kirakodóvásáron. A helyiek a X. osztályos, népviseletbe öltözött vargyasi diáklány, Máthé Edina révén ismerkedhettek az erdővidéki hagyományokkal, aki verset is szavalt, de jelen volt több vargyasi kézműves is, mint Török Imre fafaragó, Soós András paszománykészítő vagy Dimény Zsolt kovács. Maga a polgármester a vargyasi Sütő család festett bútorait mutatta be.

– Veszprém térsége jól fejlődő, jól gazdálkodó vidék, a vargyasiaknak csak hasznuk származhat abból, ha továbbra is éltetik a testvértelepülési kapcsolatokat – mondta a polgármester. – Másfelől az sem mellékes, hogy az ilyen alkalmakon népszerűsíteni lehet Vargyas értékeit, azok által látogatókat vonzhatnak a faluba, ami a turizmus fejlődését vonja maga után.
(bf)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.