Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kaposváron szavaltak a kézdi gyerekek

Kaposváron szavaltak a kézdi gyerekek Kultúra

A Kárpát-medencei Magyarok Baráti Társaságának 21. versmondó versenyén vettek részt szombaton a kézdivásárhelyi Szeretetiskola és a Petőfi Sándor Gimnázium tanulói. A gyerekek egy első és két második díjjal tértek haza.

 

A kaposvári versenyen összesen 78 tanuló vett részt, Kézdivásárhelyt a Szeretetiskola nyolc, a Petőfi Sándor Gimnázium három tanulója képviselte. A versenyen egy, az 1848–49-es szabadságharccal kapcsolatos, valamint egy szabadon választott verset kellett elszavalniuk a résztvevőknek – tudtuk meg Kelemen Katától, a Szeretetiskola tanítójától, a kézdivásárhelyi gyerekek szabadon választott versei főként a szeretet témaköréhez kapcsolódtak.

A III–IV. osztályosok kategóriájában második díjas lett Kelemen Zsanett, a Szeretetiskola tanulója, a VII–VIII. osztályosok kategóriájában első helyezett Puskás Cynthia Laeticia, második díjas Borcsa Zsombor lett, mindketten a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói. A versenyt követően a szegedi Betyárok Tanyája vendéglőben egy, a Szeretetiskolát támogató adománygyűjtő vacsorát szerveztek. A befolyt összegből az étterem tulajdonosa hasznos eszközöket vásárol, amelyeket januári látogatása során személyesen nyújt majd át az intézmény tanulóinak. 

Hatalmas élmény volt a gyerekeknek a verseny, a kirándulás és az a szeretet, amely fogadta őket – tette hozzá Kelemen Kata, megköszönve a kiutazáshoz szükséges anyagi támogatást Bakk Vitális Kingának, a Zarah Moden és New Fashion nadrággyárak igazgatójának. A tanítónő elmondta, a Szeretetiskolában jelenleg az adventre és karácsonyra készülnek, amelyet idén is a támogatók és a szülők körében kívánnak eltölteni.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük