Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Országos versenyen nyert díjat Zöldi Lara

Országos versenyen nyert díjat Zöldi Lara Kultúra

Sepsiszentgyörgy, bár lényegében kis város, mégis sok zenei tehetségnek ad otthont. Az énekesek közül sokan Szilágyi Zsolt-Herbert diákjai, aki a Művészeti és Népiskola keretében számos országos és nemzetközi versenyre készített fel diákokat. Zöldi Larával huzamosabb ideje dolgoznak együtt.

 

A november első napjaiban országos megmérettetésre került sor a Krassó-Szörény megyei Berzasca községben, a Ritmusok a 3. évezredben elnevezésű vetélkedőn összesen 16 résztvevő jelent meg. Lara a 12-16 évesek korcsoportjában lépett színpadra a resicabányai Ion Românu Művészeti Népiskola által szervezett versenyen. Az esemény szabályzata szerint egy hazai, illetve egy nemzetközi produkciót kellett előkészíteni a résztvevőknek, ez Lara esetében a romániai popcsillag, Andra Să nu spui niciodată című dala, valamint a Whitney Houston előadásában ismertté vált I have nothing volt.

Szilágy Zsolt-Herbert szerint a zsűri a hangerőre fektetett nagyobb hangsúlyt, míg a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola falai között a technika és a tisztaság élvez elsőbbséget. A tanár hangsúlyozta: Lara zsenge kora ellenére gyakorlott fellépő, aki egy gyengén megvilágított színpadon is mosolyogva találja fel magát, így a második helyezése sima ügynek számított.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük