Felhívás!

Országos versenyen nyert díjat Zöldi Lara

Országos versenyen nyert díjat Zöldi Lara Kultúra

Sepsiszentgyörgy, bár lényegében kis város, mégis sok zenei tehetségnek ad otthont. Az énekesek közül sokan Szilágyi Zsolt-Herbert diákjai, aki a Művészeti és Népiskola keretében számos országos és nemzetközi versenyre készített fel diákokat. Zöldi Larával huzamosabb ideje dolgoznak együtt.

 

A november első napjaiban országos megmérettetésre került sor a Krassó-Szörény megyei Berzasca községben, a Ritmusok a 3. évezredben elnevezésű vetélkedőn összesen 16 résztvevő jelent meg. Lara a 12-16 évesek korcsoportjában lépett színpadra a resicabányai Ion Românu Művészeti Népiskola által szervezett versenyen. Az esemény szabályzata szerint egy hazai, illetve egy nemzetközi produkciót kellett előkészíteni a résztvevőknek, ez Lara esetében a romániai popcsillag, Andra Să nu spui niciodată című dala, valamint a Whitney Houston előadásában ismertté vált I have nothing volt.

Szilágy Zsolt-Herbert szerint a zsűri a hangerőre fektetett nagyobb hangsúlyt, míg a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola falai között a technika és a tisztaság élvez elsőbbséget. A tanár hangsúlyozta: Lara zsenge kora ellenére gyakorlott fellépő, aki egy gyengén megvilágított színpadon is mosolyogva találja fel magát, így a második helyezése sima ügynek számított.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.