Felhívás!

Irodalmi családlátogatás Lackfi Jánosnál

Irodalmi családlátogatás Lackfi Jánosnál Kultúra

Október 27-én, vasárnap 19 órától Lackfi János költővel, íróval, Lackfi Dorottya énekesnővel, valamint Sinha Róbert gitárművésszel találkozhatunk Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

A költő, az énekesnő és a gitárművész közös műsorában egymást követik az élőszóval előadott versek és a gitárkísérettel elénekelt dalok (megzenésített versek), a világzene és az igényes könnyűzene határáról. Ezek néha klasszikus beütéssel, máskor bossa nova vagy keringő ritmusában, esetleg éppen rockzenei ihletésű akkordokkal, gyors tempóban kísérve szólalnak meg.

Lackfi János családtörténetei abba a hol vidám, hol szomorkás, hol fájdalmas, hol áhítatos közegbe visznek, ahol soha sincs rend, ahol mindenki vagy jön valahonnan, vagy megy valahová, ahol minden helyzetben csípőből kell lőni, mint a westernfilmekben. Versek és prózák során elevenednek meg egy hatgyerekes és immár háromunokás család köznapjai.

Az 1971-ben született Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító. Eddig ötvenhárom könyve, harmincöt műfordításkötete jelent meg. Tizenhét évig tanított egyetemen, ugyanennyi ideig a Nagyvilág folyóirat szerkesztője volt. Legutóbbi kötete: Minden napra egy sztori (miniprózák, Helikon, 2019).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások