Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígéretes tehetség

Ígéretes tehetség Kultúra

Pályakezdő művészek közül sokan szeretnék megtapasztalni azt, amit Lőrincz Róbert pénteki kiállításmegnyitóján a Bástya-házban: gyakorlatilag telt ház előtt debütált a Plugor Sándor Líceum, illetve a kolozsvári Ion Andreescu Művészeti Akadémia festészeti szakának frissen végzett hallgatója.

Lőrincz Róbert a mienk, itt született és tanult, ide tért haza az egyetem után – mondta az Árkosi Kulturális Központ igazgatója, Kopacz Attila, majd Gazda József művészetkritikus méltatta az ifjú tehetség munkáit, amelyek annak művészi fejlődését is dokumentálják. Főiskolai tanulmányrajzai mellett nagyon sok míves portré, akt is a falakra került, az „örök nőiesség” ugyanis bevallottan egyik fő ihletforrása a fiatal festőnek, de inspirációt merít a filmekből, könyvekből, saját tapasztalataiból is.

Hirdetés
Hirdetés

Ramon Grossos, Lőrincz Róbert alkotótársa is szólt a megjelentekhez: egy tiszta, lelkiismeretes, termékeny művészről beszélünk, kevesen tudnak az ő korában ilyen portfóliót felmutatni. Messzire fog jutni – jósolt szép jövőt a kiállítónak, nagyon megalapozottan, hiszen Lőrincz már most több díj birtokosa, 2013-ban például a fiatal tehetségeknek kiírt Carmen Sylva-verseny győztese volt a festészet kategóriában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük