Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idei utolsó előadásához érkezik az Üveghang Akadémia

Utolsó előadásához érkezik idén a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy Üveghang Akadémia elnevezésű zenei ismeretterjesztő képzése. Az évad záróakkordja a budapesti Dávid Klezmer Band előadása lesz, 2023. november 17-én, pénteken 18 órai kezdettel, a Park vendéglő éttermében. Az est folyamán a résztvevők megismerhetik a klezmer sajátosságait és betekintést nyerhetnek a zsidó kultúrába.

Hirdetés
Hirdetés

A Dávid Klezmer Band kortárs zsidó zenét játszik. A zenekar repertoárjában éppúgy megtalálhatóak a hagyományos klezmer dallamok feldolgozásai, mint a saját kompozíciók. Dalaikban improvizatív szólókkal teszik maivá, aktuálissá a tradicionális zenéket. Koncertjeiken nagy szerepet kap a közönség bevonása a műsorba, melyek tréfás show-elemeket is tartalmaznak. A koncertezés mellett színházi zenét is szereztek Faragó Béla zeneszerzővel Csehov: Cseresznyéskert című darabjához (Bárka Színház Budapest) valamint aktívan részt vettek a Nyári Zsidó Fesztivál keretében a Magyarországon először bemutatott An-Ski: Dibuk című kabbalista legenda zenei világának megalkotásában, a Radnóti Színpadon (zeneszerző: Jávori Ferenc).

A zenekar 2019-ben járt már Sepsiszentgyörgyön, 2021-ben pedig Brassóban mutatkoztak be egy rendkívül sikeres koncert keretében.

2000-ben A Magyar Rádió és Televízió Emerton díját vehették át, az év legjobb stúdiókoncertjéért.

Az együttes tagjai: Dávid József – klarinét, Móser Ádám – harmonika, Rózsa István – tuba, basszusgitár és Varró Zoltán – ütőhangszerek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük